2-Day Shore Excursion with Evening Private Boat Cruise

2 Ratings
  • Live Guide
  • Pickup Service
  • Private Tour
  • E-Ticket

Take this complete shore excursion of St Petersburg to explore the most important sights of the city with a professional guide. You will skip the lines to the Hermitage, Catherine Palace and the Grand Palace of Peterhof. On the 1st day evening, take a romantic river cruise by a private boat to enjoy spectacular views of the Northern Venice.

Itinerary Details

This is a typical itinerary for this product

Day 1 Hermitage + Catherine Palace + Private Boat Canal Cruise (11 hours)

Stop At: The State Hermitage Museum

10:00 - meeting in the port, panoramic ride along the Embankments of the Neva River 11:00-13:00 - tour of the Hermitage Museum starting with the Winter Palace, the former residence of the Russian Tsars 13:00-14:00 - time for lunch in the city center (at your expense)

Duration: 2 hour

Stop At: Catherine Palace and Park

14:00-14:45 - transfer to the city of Pushkin (The Tsars Village) 15:00-17:00 - tour of Catherine's Palace and the Park. You will see the Mirror Hall, the Golden Enfilade and the Amber Room 17:00-18:00 - return back to the city

Duration: 2 hour

Stop At: Nevsky Prospekt

18:00-19:00 - spend an hour strolling the main avenue of the city

Duration: 1 hour

Stop At: Neva Embankments

19:15-20:15 - take a romantic canal and river cruise on a private boat. You will see the city center from the water and admire fantastic views of the Nothern Venice

Duration: 1 hour

Stop At:

20:15-21:00 - return back to the cruise ship

Duration: 30 minutes

Day 2 Peterhof and the churches ( 7 hours)

Stop At: St. Petersburg Metro

9:00 - meeting with the guide 9:00-10:30 - a trip to the city of Peterhof with a short subway excursion. You will see the most famous metro stations that resemble underground palaces.

Duration: 20 minutes

Stop At: Grand Peterhof Palace

10:15-11:15 - visit Petrodvorets, the summer palace built by the order of Peter the Great

Duration: 1 hour

Stop At: Park And Gardens of Peterhof

11:15-12:45 - explore the Lower and the Upper Park of Peterhof. You will see the Grand Cascades, the Marine Canal, the Chess Hill Cascade, the Golden Mountain Cascade, the joke fountains and much more. 12:45-13:45 - have lunch in one of the local restaurants (own expense) 13:45-14:45 - return to the city center

Duration: 1 hour 30 minutes

Stop At: Church of the Savior on Spilled Blood

14:45-15:05 - visit the picturesque Church of the Resurrection of Christ decorated with mosaics

Duration: 20 minutes

Stop At: The State Museum St. Isaac’s Cathedral

15:15-15:35 - visit the biggest Orthodox cathedral in Russia famous for its gilded cupola.

Duration: 20 minutes

Stop At:

15:35-16:00 - return back to the port.

Duration: 30 minutes
This site uses cookies to improve your experience. By continuing to browse you agree to the use of cookies. Learn more in our Privacy Policy.